Spînu nu a vrut să spună la ce preț Moldova cumpără gaz din surse alternative

0

Guvernul ține în secret prețul la care Moldova cumpără gaz natural din surse alternative. În cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul Andrei Spînu a evitat să numească o cifră, precizând că în prezent țara noastră achiziționează din surse alternative doar cantitatea de gaz, necesară pentru a asigura o presiune normală în sistem.

„La moment, Energocom face o achiziție de alternativă de gaze și pe pagina Energocom a fost publicată informația despre tender. Nu pot să vă răspund la întrebarea, care sunt prețurile, căci nu fac parte din comisie. Achiziția care are loc acum la Energocom ține de presiune în sistem, ori noi până la sfârșit de octombrie încă avem contract cu Gazprom. Acea achiziție care avem azi este doar pentru presiune”, a declarat Spînu.

Totodată, Spînu a evitat să spună la ce preț Moldova va procura gaz din surse alternativ după 1 noiembrie. Precizăm că Guvernul PAS deja a eliberat din bugetul de stat aproape 2 miliarde de lei pentru a majora capitalul social al companiei Energocom.

În acest an, țara noastră a prelungit contractul cu Gazprom doar pentru luna octombrie. Dacă Guvernul nu va ajunge la o înțelegere cu Federația Rusă, din 1 noiembrie Moscova va sista livrarea de gaz țării noastre.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.