Captura de peste 1,6 milioane de euro de la vama Leușeni, confiscată în totalitate la bugetul de stat

0

Procuratura vine cu noi detalii în cazul capturii de peste 1,6 milioane de euro de la vama Leușeni. Responsabilii susțin că banii au fost confiscați în totalitate la bugetul de stat. 

„La insistențele procurorilor, la 12.10.2021, Curtea de Apel Chișinău a dispus confiscarea sumei de 10 000 euro, astfel fiind supusă confiscării întreaga sumă ce constituie obiect al contrabandei de la vama Leușeni, în valoare totală de 1 620 685 euro.Concomitent, prin aceiași decizie a Curții de Apel Chișinău, s-a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii mijlocului de transport, în sumă de 591 309 lei, utilizat la comiterea contrabandei de la vama Leușeni.Menționăm că, anterior prin sentința Judecătoriei Hîncești sediul Central din 15.04.2021, a fost confiscată suma de 1 610 685 euro, care constituie obiect al infracțiunii de contrabandă, iar suma de 10 000 euro și autocamionul cu ajutorul căruia s-a încercat traversarea frontierei de stat a valutei străine prin vama Leușeni, au fost restituite inculpatului.Subsecvent, precizăm că, în privința șoferului autocamionului care a încercat să treacă ilegal mijloacele financiare în valută străină, pedeapsa aplicată a rămas aceiași, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.27, art.248 alin.(5) lit.b) din Codul penal (Tentativă la contrabandă), în redacția legii penale până la modificările operate în norma incriminată”, se arată ăntr-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Amintim că, în dimineața zilei de 18 aprilie, vameșii de la Leușeni au descoperit mai multe pachete în care erau ascunși 1 570 660 de euro. Banii au fost depistați la intrarea în țară, într-un camion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa fără încărcătură.

La aproape o lună de la depistarea capturii, banii au fost revendicați de un tânăr moldovean stabilit la Londra, Adriano Dulgher.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.