Strategia pentru dezvoltarea durabilă socio-economică a spațiul urban a municipiului Chişinău – a fost elaborată, a declarat Ceban

0

Strategia pentru dezvoltarea durabilă socio-economică a spațiul urban a municipiului Chişinău – a fost elaborată. Anunţul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban.

Potrivit acestuia a fost făcută ultima prezentare a documentului, urmează să fie organizată încă o dezbatere internă după care în curând va fi supusă consultărilor publice.

Totodată, municipalitatea îşi propune să solicite de la mai multe orașe, recenzii pe marginea documentului.

,,La elaborarea Strategiei s-a lucrat mai mult de un an și a fost făcută o muncă enormă de către reprezentanții Direcției Arhitectură, precum și experții din Federația Rusă care ne-au ajutat, este vorba de companiile „Master’s Plan” și „Cushman & Wakefield”, dar și Fundația „Centrul pentru Dezvoltare a Chișinăului”.

Procesul de lucru a presupus o amplă documentare în domeniu, întruniri și discuții cu cetățenii, cu primarii de suburbii și reprezentanții direcțiilor, cu diverși specialiști și societatea civilă”, a menţionat Ion Ceban.

Strategia pentru dezvoltarea durabilă socio-economică a spațiul urban a municipiului Chişinău, este un document important care stabilește viziunea și prioritățile de dezvoltare a municipiului, precum și proiecte concrete cu planuri de acțiuni pe o perioadă îndelungată de timp.

,,Astfel de document este vital pentru dezvoltarea orașului. De asemenea, acest document va servi drept ghid pentru elaborarea Planului Urbanistic General, care în prezent este în proces de licitație internațională pentru contractarea unei companii sau consorțiu care va elabora și racorda noul PUG la actualele standarde”, a mai adăugat primarul general.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.