Dodon, despre Bugetul Public Național: Dacă aceste documente nu vor fi votate, atunci riscăm să intrăm într-un an nou fără buget

0

Președintele Igor Dodon susține că proiectele Bugetului Public Național trebuie votate neapărat, în lectură finală, de deputați în luna decembrie. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii live de vineri, că dacă aceste documente nu vor fi votate, atunci riscăm să intrăm într-un an nou fără buget.

”Acest buget trebuie să fie aprobat, pentru că altfel intrăm în anul 2021 fără buget, fără politica bugetar-fiscală”, a spus Dodon.

Deputații au votat, în prima lectură, proiectele Politicii vamale și fiscale, Bugetului de Stat și bugetelor asigurărilor sociale și fondului asigurărilor de stat în medicină pentru anul 2021. Documentele urmează să fie analizate până la votul în lectura a doua în comisiile parlamentare și ulterior votate în plen.

Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 este fundamentat pe o creștere economică de 4,7%, nivelul inflației de 2,7%, o majorare a exporturilor de 12,6%, a importurilor de 14,3% și a creșterii salariului mediu pe economie de 10,3%.

Bugetul Public Național prevede venituri de 66,9 miliarde de lei, cheltuieli – de 81,3 miliarde de lei și un deficit bugetar de 14,4 miliarde de lei.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.