Igor Dodon pledează pentru consolidarea împuternicirilor președintelui țării

0

Igor Dodon susține că a pledat permanent pentru consolidarea atribuțiilor președintelui Republicii Moldova și rămâne în continuare pe aceleași poziții. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii live de vineri, că este împotriva faptului ca președintele să fie o persoană de formă.

Dodon a precizat că proiectele dezbătute în Parlament cu privire la prerogativele șefului statului sunt înregistrate de deputați, inclusiv de cei din Blocul ACUM.

”Inițiativele care se discută în Parlament țin de atribuțiile deputaților, ei sunt aleși ai poporului, așa cum sunt ales și eu de către oameni. Aleșii poporului au inițiative, le discută, le votează. Aceasta este altă ramură a puterii. În Parlament, pe parcursul ultimelor luni, au fost înregistrate mai multe inițiative importante. O inițiativă înregistrată de Blocul ACUM, de deputații Reniță și Carp, acum câteva luni au inițiat scoaterea din subordinea președintelui a SIS și SPPS. A apărut alt proiect de lege înaintat de deputații PSRM, care au spus că SPPS trebuie să rămână la președinte. Eu sunt de acord cu acest lucru. SPPS de când a fost creat este în subordinea președintelui, doar în timpul lui Plahotniuc l-au scos de la Președinție și l-au dat la Guvern. Erau unele voci care au spus să  îl scoatem de la Președinție, dar eu am spus categoric nu”, a declarat Dodon.

Cât privește proiectul PSRM cu privire la SIS, Dodon a precizat că acesta nu prevede scoaterea instituției din subordinea președintelui. SIS va rămâne în continuare în subordinea dublă la Președinție și Parlament.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.